Üyelik Girişi
Takvim

İZMİR VE ÇEVRESİNDE 20 MUHTEŞEM YER-1

İzmir’de yaz aylarında gidilecek yerler-20 muhteşem adres!

           

İzmir’de unutulmaz bir tatil için nerelere gidilir? Nasıl gidilir? Nerede ne yenir? Sizler için listeledik...

Ege Bölgesi’nin başkenti kabul edilen İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir, körfezin çevresine konumlanmış olması sebebiyle önemli bir liman kentidir. Hem İzmir'de hem de İzmir'e bir kaç saat uzaklıkta, dilerseniz otelde, dilerseniz kamp yaparak konaklayabileceğiniz birbirinden farklı 20 nokta... 

20-ÇEŞME :

                

Çeşme, masmavi koylarıyla, alabildiğine kum plajlarıyla, tarihi eserleriyle, canlı gece hayatıyla tatilcilere çok sayıda alternatif sunan bir belde. Alaçatı başta olmak üzere farklı birçok noktada yer alan birbirinden eşsiz koyları ve plajlarıyla Çeşme’nin her noktası kendini hayran bırakıyor.

Nasıl gidilir?

Kent merkezinden özel araç ile 45 dakika-1 saat arası süren Çeşme’ye toplu taşıma imkanları da mevcut. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan gün boyu ulaşım sağlayan otobüslre ya da İzmir otogarından kalkan otobüsler ve Fahrettin Altay Semt Garajı’ndan kalan otobüsler ile Çeşme’ye ulaşılabilir.

Ne yenir? 

İzmir’in her bölgesinde oldukça meşhur olan ancak en güzelinin Çeşme’de yapıldığı iddia edilen “Kumru”yu yemeden ilçeyi terk etmeyin. İzmir’in kendine has hamur işi olan boyoz da tüm İzmir’de olduğu gibi Çeşme’de kahvaltıların vazgeçilmez tadı olmaya devam ediyor.

19-SEFERİHİSAR :

            

Türkiye'nin ilk sakin şehri seçilen CittaSlow ünvanlı Seferihisar, sıcakla arası olmayanlar için doğru adres. İzmir'deki en soğuk suların olduğu Seferihisar kendi gibi sakin plaj ve koylarıyla ve deniz kokulu restoranlarıyla ünlü. En popüler bölgesi Sığacık'ın kale içinde akşam saatlerine kadar alışveriş yapabilir, geceleri ise kafelerde keyifli bir yaz akşamı geçirebilirsiniz. Akarca, İpek Kum, çam ormanları ile kaplı Ekmeksiz plajı, rüzgâr sörfüne uygun Akkum plajları ve Karakoç Kaplıcası da Seferihisar’ın Sığacık ilçesinde en gözde yerler olarak tercih ediliyor. 

Nasıl gidilir?

Kent merkezinden özel araç ile 30- 45 dakika süren Seferihisar’a toplu taşımayla, Fahrettin Altay Semt Garajı’ndan kalan belediye otobüsleri ile gidilebilir. 

Ne yenir? 

Sığacık kale içinde adım başı satılan ev yapımı böreklerin meşhur olduğu Seferihisar'dan, ilçeye özgü Armola Peyniri'ni yemeden dönmeyin. 

18-URLA

         

İzmir'de son yılların en çok göç alan illerinden olan Urla, şehir merkezinden plajlarına, üzüm bağlarıyla içiçe restoranlardan sanat sokağına bir çok farklı etkinlik için sevilen bir kasaba. Urla’nın göz bebeklerinden Çeşmealtı ise uygun bütçeli bir tatil için farklı bir alternatif oluşturuyor. Balıklıova, Özbek, Gülbahçe de çoğu kişinin bilmediği sakinliği ile Urla'nın şirin noktaları arasında yer alıyor.

Nasıl gidilir? 

Urla'ya İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan gün boyu çalışan minibüsler olduğu gibi, Fahrettin Altay Semt Garajı’ndan kalkan belediye otobüsleri ya da yine aynı yerden kalkan minibüsler ile de gidilebilir. 

Ne yenir? 

Urla denince akla ilk gelen şey yeşil şifa deposu "ENGİNAR" oluyor. Binbir çeşit ota ev sahipliği yapan Urla'da enginar için festival bile var...

17-FOÇA         

        

İzmir’in doğusunda yer alan Foça, dar sokakları ve taş evleriyle büyülü fotoğraflar çekilmek için harika bir doğal ortam. Balıkçı kasabası olarak bilinen Foça, yaz aylarında güneşin denize vurmasıyla pırıl pırıl oluyor…  Liman kenti olan Yenifoça, misafirlerini duvarlarda begonviller, nar çiçekleri sarkan Rum evleri ve labirent dar sokakları ile karşılıyor. Yenifoça’nın eşsiz masmavi koyları, gören herkesin dikkatini çekiyor.

Nasıl gidilir? 

İzmir il merkezinin yaklaşık 69 km kuzeybatısında yer alan İzmir’in bir ilçesidir. İlçenin Foça'dan 20 km uzaklıkta, kıyıda Yeni Foça mahallesi bulunmaktadır. Aliağa Cumaovası istikametinde hareket eden İZBAN tren hizmeti ile Hatundere ve Biçerova istasyonlarından Foça'ya belediye otobüsü ile ulaşım mümkündür.

Ne yenir? 

Adı üstünde balıkçı kasabası... İzmir'de balık yiyebileceğiniz en güzel noktalardan birkaçı Foça'da yer alıyor.

16-KARABURUN

      

İzmir’in doğal güzellikleri ile ünlü ilçesi Karaburun... Karaburun, turkuaz renkteki denizleri, doğal çevresi ve sakin atmosferiyle tatilciler ve doğa severler için harika bir seçenek. Sakinliği ve virajlı yollarıyla ve mükemmel koylarıyla keşfedilmeyi bekliyen Karaburun'da kavurucu sıcaklarda rahat bir nefes alabilirsiniz.

Nasıl gidilir? 

Toplu taşımayla Fahrettin Altay Semt Garajı'ndan Urla'ya, daha sonra da Urla'dan Karaburun'a gidebilirsiniz. 761 no'lu Eshot hattını kullanabilir ya da dolmuşları tercih edebilirsiniz. 

Ne yenir? 

Karaburun da, İzmir'in diğer sahil bölgeleri gibi binbir çeşit ota ev sahipliği yapmaktadır.

15-MORDOĞAN      

      

Koyları ve plajları ile oldukça keyifli olan Mordoğan, hareketli bir ortama sahip. Sahil şeridinde balık lokantaları ve kafeler bulunuyor. Mordoğan'da yapılacak pek çok aktivite ve gezilecek pek çok yer var...

Nasıl gidilir? 

Konak'tan metro ve İZBAN ile Fahrettin Altay Semt Garajı'na, oradan Urla'ya, daha sonra da Urla'dan Mordoğan'a gidebilirsiniz. 

Ne yenir? 

Mordoğan'da taze balık ve şifalı otların eşsiz lezzetinde güzel bir günbatımı seyir etmeyi unutmayın. 

14-DİKİLİ

     

İzmir’in kuzeyinde yer alan Dikili, Merdivenli ve Denizköy’de yer alan krater gölleri ve mağaraları bulunan, tertemiz suların olduğu plajlarıyla öne çıkıyor. Yaz, kış sakinlikten yana olan Dikili’ye bağlı Çandarlı, tertemiz suyu ve kumsallarla tatil severlerin dikkatini çekiyor.

Nasıl gidilir? 

İzmir'den banliyö treni İZBAN'la Aliağa İstasyonu'na geldikten sonra istasyondan kalkan 837 numaralı Dikili-Aliağa Aktarma Merkezi otobüsünü kullanarak Dikili merkeze kadar ulaşabilirsiniz.

Ne yenir? 

Keşkek ve koruk şerbeti Dikili'nin en sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır. 

13-GÜZELBAHÇE

    

İzmir şehir merkezine 24 km uzaklıkta olan Güzelbahçe’nin batısında Urla, doğusunda Narlıdere, güneyinde Seferihisar kuzeyinde ise Ege Denizi bulunuyor. Denizinde yüzemeseniz de ilkbahar ve yaz aylarında ralli yarışlarına katılabilir veya paraşüt gibi adrenalin sporlarını yapabilirsiniz. Ayrıca Güzelbahçe'de safari turları var...

Nasıl gidilir? 

Adnan Menderes Havalimanı’ndan İZBAN aktarması ya da İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden otobüs ile Güzelbahçe'ye ulaşmak mümkün. Ayrıca bir çok yazlık belde gibi buraya da Fahrettin Altay Semt Garajı'ndan kalkan dolmuş ve belediye otobüsleri var. Güzelbahçe’ye özel araba ile gitmek için, İstanbul-İzmir Otoyolu, Ankara-İzmir Otoyolu ve Aydın-İzmir Otoyolu olmak üzere üç farklı otoyol seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Ne yenir? 

İzmir'in en ünlü balık hallerinden biri bu ilçededir. Halin arkasında ise restoranlar vardır. Halden balığınızı seçebilir, arkadaki restoranlarda yiyebilirsiniz. Güzelbahçe'nin "Yalı" adı verilen deniz kenarında ise çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır.

Güzelbahçe Belediyesi 2. Liman Mavi Bayraklı Halk Plajı

   

7,2 kilometrelik sahil şeridi, mavi ve yeşilin buluştuğu kendine has doğası ile şehrin en gözde ilçelerinden biri Güzelbahçe. Sekiz ayrı noktada denize girilebilen plajları ile Güzelbahçe yarımadanın kapısı konumunda. 2. Liman olarak geçen bölgede, en büyük plajı Siteler Mahallesi'nde yer alıyor. 25 metre genişliğe ve 130 metre uzunluğa sahip plajda duş, tuvalet, belediyenin işlettiği fiyatların çok uygun olduğu kafeterya gibi imkânlar bulunuyor. Plaj, merkeze yakın olmasından ötürü büyük avantaja sahip.

12-BERGAMA

    

Yüz ölçümü bakımından İzmir'in en büyük ilçesi olan Bergama, tarihi güzellikleriyle büyülerken ahenkli Kozak Yaylası'yla da doğayı kucaklamanızı sağlıyor. Antik kent ile ilgili araştırmamı izleyebilirsiniz !

Nasıl gidilir? 

Yeni hizmete giren çevreyolu ile İzmir-Bergama arası 1 saate indi. Toplu taşıma ile İzmir Otogarı’ndan 20 dakikada bir hareket eden özel dolmuşlar ile Bergama’ya 1,5 saatlik bir yolculuk ile ulaşılabilmekte. Aliağa İZBAN istasyonundan Bergama’ya Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT otobüsleriyle veya Bergama-İzmir özel dolmuşlarıyla da ulaşım sağlanabilir.

Bergama Müzesi

Adres: Cumhuriyet Cad.No:10/A Bergama / İZMİR
Müze Ziyaret Saatleri (Yaz/Kış): 08.00-19.00 / 08.30-17.30

       

             Fotoğrafı tıklayıp Bergama Müzesi Araştırma Yazıma Ulaşabilirsiniz

Bergama’da ilk araştırma ve kazılar 1865 yılında Akropol’deki Bizans duvarı içinde Zeus Sunağı’nın yüksek kabartmalarının bulunması sonucu başlamıştır. 1878-86 yılları arasında C. Humann ve A. Conze tarafından araştırma ve kazılar resmi kazılara dönüştürülmüş ve kazılarda çıkartılan eserlerin korunması amacıyla kazı evi bahçesinde küçük bir depo müze oluşturulmuştur. 1900-13 yılları arsında W. Dörpheld, H. Hepding ve P. Schatzwann tarafından Akropol’de kazı çalışmaları yürütülmüştür. 1924 yılında arkeolojik eserlerin bir bölümü, şehir merkezinde yer alan ve 1934 yılında Halkevi Binası olarak da kullanılan binaya nakledilerek sergilenmeye başlanmıştır. 1928 yılında müzenin yönetimine getirilen Osman Bayatlı, etnografik eserleri de aynı binada toplayarak müzeyi Arkeoloji ve Etnografya müzesine dönüştürmüştür. 

Ne yenir? 

Bergama'nın tulum peynirinin ünü İzmir'i de aşarak tüm Türkiye'ye ulaşmış hatta dünyaca da bilinen tescilli bir lezzettir. 

11-TİRE

     

Tire, İzmir'in koylarıyla ünlü ilçeleri kadar öne çıkmasa da, kendi içinde keşfedilecek pek çok yer ile doludur. Yemyeşil doğası, tarihi sokakları, tarihi yapıları, köy kahvaltısı, birbirinden güzel köyleri, tarihi 15. yüzyıla kadar uzanan tarihi pazarı ile Tire’de gezilecek pek çok yer bulunmaktadır.

Nasıl gidilir? 

Tire’ye ulaşım İZBAN hattı ya da Otogar’a giden ESHOT hatları ile aktarma yapılarak sağlanabilir. Otogar’dan Tire’ye ulaşım da ESHOT hatları ve taksiler ile sağlanmaktadır. Otogara gidildiğinde, Tire’den geçen HAVAŞ hatları da kullanılabilir.

Tire’ye otobüs yolculuğu ile gitmek için Tire Otogarı’nın kullanılması gerekmektedir. İzmir ve Ankara dışındaki şehirlerden geliniyorsa, İzmir Şehirlerarası Otogarı’na gelerek buradan Tire’ye aktarma yapılması gerekmektedir.

Ne yenir?

Domates sosuyla ıslatılmış tırnak pide ile servis edilen ve damaklarda nefis bir tat bırakan "Tire köfte"yi kelimelerle anlatmak mümkün değil. 

Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138