Üyelik Girişi
Takvim

BOZCAADA SEYAHATİMİZ

MUTFAĞI, ŞARABI, DENİZİ VE TABİİ Kİ DOĞASIYLA MEŞHUR BİR ADAMIZ...BOZCAADA..

                     Bozcaada

                                                  Bozcaada mendirek fotoğraf çalışmam

Bozcaada’ya nasıl gidilir 
 
İzmir yönünden gelirken, Çanakkale'ye gitmeden Ezine ve Geyikli tabelalarını takip ederek "Geyikli İskele"' ye ulaşabilirsiniz.

                        Bozcaada

                                          Bozcaada'nın renkli mimarisinden bir örnek

Hızlı Feribot 

Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilirsiniz. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Bandırma’dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli’deki iskeleye varmak 3 saati buluyor. Alternatif olarak Bandırma’dan sonra Biga-Çan-Bayramiç güzergahı da takip edilebilirsiniz. Bu yol diğeri kadar rahat olmasa da manzarası daha güzel !

Karadan Mesafeler

İstanbul-Bozcaada         400 Km
Ankara-Bozcaada          710  Km
Bursa-Bozcaada            320 Km
İzmir-Bozcaada             280 Km

Bozcaada'ya 27.06.2015 tarihinde, Geyikli'den kalkan feribotla geçtik. Bozcaada küçük şirin bir ada. Karavanımızla, 1,5 saatte her tarafını gezdik.

                  Ayazma Plajı  Bozcaada

                                    Meşhur Ayazma plajı                                                      Küçük bir koy

Ünlü Ayazma Plajı altın rengi, incecik kumu ve pırıl pırıl turkuaz denizi ile oldukça etkileyici. Bozcaada’da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Dolayısıyla bu aylar plajların en kalabalık olduğu dönem oluyor. Plajların yanısıra, ulaşımı biraz tehlikeli küçük bir koyda kendinize özel plaj bulmanız da olası ! Bozcaada fazla engebeli olmayan yapısıyla yürüyüş yapmak ve bisiklet kullanmak için ideal bir yer. Fotoğraf çekmek için birbirinden güzel yerler var.

                    Bozcaada

                                                   Günbatımında rüzgar tribünleri nostaljisi

Bunlardan biri, belki de hayatınızda seyredebileceğiniz en büyüleyici günbatımı, adanın batı ucunda sizi bekliyor olacak ! Türkiye’nin 3. Rüzgar enerji santrali tribünleri, buranın klasik fotoğraf objesi olmuş.

Adanın geçim kaynağı, şarapçılıkBağcılık ve Şarapçılık, 3000 yıllık birikimiyle adanın geçmişten günümüze ulaşan mirası. M.Ö 5.yy’da basılan Tenedos sikkelerinin üzerinde yer alan üzüm salkımları, Homeros’un İlyada’sından Evliya Çelebi’nin seyahatnamesine kadar birçok eski yazılı kaynak, bağcılığın bu adada ne kadar köklü olduğunu kanıtlıyor.

                   Bozcaada  Bozcaada

Doğanın bu küçük Ege adasına armağanı olan kuzeyden esen rüzgarlar, adayı bağcılık yapmak için ideal bir ortam haline getiriyor. Adaya özgü dört üzüm türü bulunuyor. Kırmızı olarak Kuntra ve Karalahna, beyaz olarak Çavuş ve Vasilaki. Daha çok sofralık olarak kullanılan Çavuş üzümü, Bozcaada’da en lezzetli örneklerini veriyor. Gençliğimde İzmir'de sık rastladığım, Dimitrakopulo Şarabını burda gördüm ve 3 şişe aldım.. Çok makul fiyata buradan bolbol şarap alabilirsiniz, üstelik karavan varsa yükleyin alabildiğiniz kadar !

Bozcaada Mutfağı

500 yıldır bir arada yaşayan Rum ve Türk halkının kaynaşması adanın mutfak kültürünü zenginleştirmiş. Ada mutfağı genelde Kuzey Ege mutfağının izlerini taşıyor. Deniz ürünleri, kırmızı et, yabani otlar ve zeytinyağı kullanılan başlıca malzemeler.

                   Bozcaada

Baharın gelmesiyle birlikte yabani ot mevsimi başlıyor. Isırgan, cibes, radika, turpotu, kazayağı, şevketi bostan adadan toplanan otların bazıları. Bunlar zeytinyağlı yemek, salata ya da börek içi malzemesi olarak kullanılıyor. Yine baharla birlikte kuzu ve oğlak eti ada sofralarında sık sık görülmeye başlıyor. Oğlak kapama adaya özgü yemeklerden biri.

Adanın merkezinde büyük bir çınar ağacı var ve altında kır kahvesi mevcut.

                        Bozcaada

                                    Meşhur Çınaraltı Cafe'de Leman Hn. ve kızımız lokum

Burada, çınar ağacının altına oturun, mutlaka çay kahve için, aldığınız her nefeste, farklı bir yerde olduğunuzu hissedeceksiniz ! 

Akşamları merkez ara sokaklarında taverna ve cafeler var. Buralarda yöresel yemek yiyebilirsiniz ve tabiiki balık, deniz ürünleri  ve rakının tadına doyamazsınız.. Ayrıca, adanın özelliği, şarap tadım evlerini de ziyaret edebilirsiniz...

 

           Bozcaada  Bozcaada

                                             Ara sokak taverna ve cafelerinden görünüş

Kısacası, yazın tadını çıkarayım, sıcaktan bunalmadan denizden istifade edeyim, akşamları da keyif yapayım derseniz mutlaka Bozcaada'ya gidin... Bu arada, bolbol fotoğraf çekmeyi de unutmayın !

Tıklayınız------> Bozcaada Feribot Sefer Saatleri (http://www.bozcaadarehberi.com/feribot_saatleri/)

Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.172132.3010
Euro34.714534.8536