Üyelik Girişi
Takvim

SELİMİYE-MARMARİS

MARMARİS SELİMİYE KÖYÜ

  

Selimiye’nin eski adıyla Losta’nın , konumu nedeni ile bölgeden geçen tekneler için kötü havalarda sığınılacak bir koy olma özelliği bulunuyor. Hatta geçmiş dönemde bunu fark eden korsanlar koyun içerisine üç adet gözlem kulesi inşa ediyor ve buraya sığınan gemilere pusu kuruyor. Dolayısı ile stratejik olarak da önemli bir yerde bulunuyor.

  

Köyün en güzel yanı inanılmaz sakinliği ve insana huzur veren sükuneti. Köyün çok büyük olmaması bölgede bulunan tüm işletmeleri yürüyerek de gezebiliyor olmanız en önemli artılarından biri . En sevdiğim dönemi ise okullar kapanmadan hemen öncesi 🙂 İşletme sahiplerinin tamamına yakını için şöyle söyleyebilirim ; O kadar hoş sohbet ve misafirperverler ki sizi evinizde gibi hissettiriyorlar. Özetle kafa dinlemek ve kısa süreliğine bile olsa büyük şehirlerin keşmekeş ve stresli ortamından kopmak için gidilmesi gereken yerlerden biri diyebilirim. Geçtiğimiz yıllarda büyük oteller köye girmeye çalışmış ancak köylülerin savunmasıyla buna izin verilmemişti. Gazetelerde okumuşsunuzdur. Umarım bu istila olmaz ve köy bakirliği bozulmaz.

  

Yukardaki fotoğraflardan anlaşılacağı gibi; plajlar butik otellerin hemen önündeli yürüyüş yolu önünde konuşlanmış.

Bu küçük plajlarda butik otellerin fantazileri ile renklendirilmiş... Bakıyorsunuz bir tanesinde, denizin içinde hamak ile uyumak,

denize atılan masalarda yemek imkanı gibi değişiklikler var.

                    

Ege kıyıları, Türkiye için büyük şans. Huzuru, doğayı, yeşil ve mavinin farklı tonlarını deneyimleten bu cennet coğrafyada kuzeyden güneye yüzlerce farklı durak, her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Marmaris‘e bağlı Selimiye Köyü, Marmaris çevresinde son yıllarda yıldızı parlayan, ziyaretçi akınına uğrayan tatil duraklarından.

Marmaris ilçe merkezine 45 km uzaklıktaki Selimiye, Hisarönü Körfezi’nde en güvenli koylardan biri. Bu konumu nedeniyle tarih boyunca önemli bir sığınağa dönüşen köy, özellikle kapalı havalarda çevredeki birçok tekne ve yatın kötü günleri atlatmak için uğrak noktası.

Uzun yıllar ulaşım sıkıntısı nedeniyle popüler tatil merkezlerinin yaşadığı dönüşümün benzerini yaşamayan bu yüzden yerel kültürü korumayı başaran Selimiye’de İstanbul, Ankara, İzmir hatta Bodrum gibi yerlerden gelip yerleşenler de var. Eğitimli, kültürlü ve varlıklı bu kesim Selimiye’deki dokunun bozulmadan turizmle birlikte yoğrulup geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

                     

Köyün geçmişteki ismi Losta. 2 km’lik bir sahil şeridi boyunca onlarca butik otel, konsept kafe ve restoran sıralanıyor. Yürürken her bir mekanın dekorasyonu, renkleri, masası sandalyesi derken kendinizden geçiyorsunuz. Mekanların bir adım önünde iskele, plaj ve yat bağlama yerleri var.

Selimiye’de ne yapmalı?

Selimiye Ege mavisinin farklı tonlarını görüp, doyasıya tadını çıkarabileceğiniz bir köy. Marinadan kalkan teknelerle çevre koyları keşfetmek, verilen molalarda serin ve tuzlu suyu hissetmek oldukça keyifli. Yüksek sezonda her gün sabah saatlerinde tekne turu bulunuyor.

Selimiye’de nereye gitmeli?

Selimiye’nin turizmle dönüşürken bozulma yaşanmamasında köye dışarıdan gelen bilinçli ve eğitimli kesimin etkisi büyük. Yerlilerle dışarıdan gelen bu kesimin işbirliği, uyumu ve güçlü iletişimi her atılan adımda daha da ileriye gidilmesini sağlamış. Her biri alanında özgün, yaratıcı ve kaliteli mekanlar birbiri ardına açılınca köy açık hava müzesine dönüşmüş.

Meşhur Losta Tatlıcısı- Galip Oktay Şen

  

İsmini Selimiye’nin eski adından alan Losta Tatlıcısı, tamamı keçi sütünden yapılan tatlılarla geleneksel tatları yaşatan sevimli bir pastane. Galip Oktay Şen, uzun yıllar büyük otellerde görev yapan çok deneyimli bir usta.

  

Her şeyden uzaklaşıp Selimiye’ye yerleşen, aracıyla köy köy gezip tatlı sattıktan sonra yoğun talep nedeniyle bu pastaneyi açan Usta, Rodos baklavasında iddialı. Keçi sütünden yapılan sütlü tatlılar ve gerçek meyveli dondurmalar harikaydı.

Müdavimi olan kesimin yaz aylarında ziyaret ettiği bu güzel köy Marmaris ve Ege kıyılarının en güzel tatil rotalarından. Yaz aylarındaki yoğunluk ve kalabalık yerine ilkbahar ve sonbahar döneminde denizin tadını çıkarmak, huzuru ve doğanın sesini dinlemek çok daha cezbedici. Yılın her dönemi hizmet veren otelleri, muhteşem lezzetler sunan mekanları, yeşil ve mavinin farklı tonları ile Selimiye Ege rotanızda olsun!

Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138